Željezničar je u 17. kolu Premijer lige BiH poražen od Veleža sa 1:0, a nakon utakmice održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef stručnog štaba, Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

“Ponosan sam na njihov trud, mislim da su danas odigrali najbolju utakmicu otkad sam tu. Bili su mnogo bolji od protivnika koji se smatra jačim od nas. Stvorili su više šansi. Mnogo ljudi kritikuje moj tim, ali mislim da je danas na te kritike odgovoreno dobrom igrom”, kazao je trener Plavih i dodao:

“Mislim da smo bili mnogo bolji tim, a protivnik je dao gol iz jedne šanse. Te stvari nekad naprave razliku, kao što je bilo večeras. Mislim da smo u prvom poluvremenu bili naročito bolji, a imali smo svoje šanse i u drugom dijelu.”

Al-Tuwaijri ističe da je ponosan na svoju ekipu.

“Moj tim nije sramota, ponavljam, riječ sramota i moj tim ne mogu u istu rečenicu. Na njh sam ponosan. Dalje neću objašnjavati, ne želim ni sebi ni klubu stvoriti probleme. Svjestan sam gdje sam došao i koliko je Željo velik klub, znam šta znači ljudima Željo i ponosan sam na to”, rekao je saudijski trener i kratko se osvrnuo na situaciju u toku utakmice kada je pričao na mobilni telefon.

“I vi radite svoj posao, ali uvijek ima dobrih i loših mišljenja novinara, neka mišljenja imaju smisla. Ako sam pričao na telefon tri sekunde, ne znači da nisam pratio utakmicu.”

Strateg tima sa Grbavice imao je samo riječi hvale za navijače.

“Navijači su najvažnija karika kluba, a ovdje navijači poštuju Želju. Velika je podrška navijača tu su u najtežim trenucima. Moj prijatelj je bio kad se radio stadion, koreografije su danas bile vrhunske. Navijači su uvijek tu.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16