Standardni prvotimci Veleža Ante Oreč (22) i Edo Vehabović (28) produžili su ugovore sa timom iz Mostara do ljeta 2026. godine.

Ante Oreč rođen je 29.08.2001. godine u Dubrovniku. Prve fudbalske korake napravio je u GOŠK-u iz Dubrovnika, da bi ga fudbalski put vodio u zagrebačku Lokomotivu, Hrvatski Dragovoljac i Sesvete.

Upravo iz Sesveta, prelazi u redove NK Kustošija iz kojeg je ovog ljeta došao u redove mostarskih Rođenih.

Za veoma kratko vrijeme, ovaj hitri defanzivac uspio se nametnuti struci i izboriti svoje mjesto u startnoj postavi Crvenih, ali i sjajnim partijama, požrtvovanom igrom i svojom skromnosti osvojiti srca navijača.

U polusezoni koja je još uvijek u toku, Ante Oreč za Rođene je nastupio u 16 utakmica, upisavši pritom 3 asistencije.

Foto: FK Velež

Edo Vehabović rođen je 01. maja 1995. godine u Gračanici. Ponikao je u FK Olimpik, da bi nakon dobrih igara u Bratstvu iz Gračanice obukao dres Rođenih sredinom 2018. godine.

Član je generacije koja je nakon 33 godine izborila učešće Rođenih na evropskoj sceni, a godinu kasnije i trijumfalno okončala sezonu osvojivši trofej Kupa Bosne i Hercegovine.

U šest sezona provedenih u Veležovom dresu odigrao je 178 utakmica postigavši 16 golova, dok je u 26 navrata upisao asistencije.

U polusezoni koja je na izmaku 15 odigranih utakmica, u dva navrata je tresao mreže protivničkih golmana, a sa upisane tri asistencije zauzima drugo mjesto na listi najboljih asistenata Rođenih

Inače, Velež se nakon 16 odigranih kola nalazi na četvrtom mjestu PL BiH sa 29 bodova, ima samo bod manje od trećeg Saraajeva te tri boda manje od drugog Zrinjskog.

Rođeni već u petak igraju utakmicu 17. kola PL BiH i to u gostima protiv Željezničara.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16