Prvi radni dan fudbalerki u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici protekao je u znaku veselog druženja i spremanja za trening oporavka nakon putovanja i obaveza u klubovima.

Drugog dana priprema ozbiljnije će se raditi, u planu je samo jedan trening jer već u srijedu bh nogometašice putuju u Sloveniju na utakmicu petog kola Uefa Lige nacija za žene.

Reprezentacija Slovenije nije nepoznata našim djevojkama. Prije dva mjeseca, duel ovih selekcija u Zenici završen je neriješenim rezultatom 1-1.

Naše reprezentativke su svjesne važnosti susreta jer je na vrhu tabele i dalje neizvjesna borba za prvu poziciju i direktnu promociju u Ligu A.

Selekcija Češke ima samo jedan bod manje od BiH i sudeći po komentarima bh. fudbalerki, spremne su da pokažu da nisu slučajno na prvom mjesto na tabeli u Ligi B, grupi B4.

Marija Ana Milinković je odigrala 360 minuta u četiri meča i najavljuje duel protiv Slovenije koji je na rasporedu prvog decembra u 18:00 sati u Kopru.

“Vidjeli smo u prvom susretu da možemo igrati ravnopravno sa njima, mada nam je pobjeda izmakla u posljednji čas. Slovenija je odlična ekipa, imaju sjajne igračice koje nastupaju u evropskim klubovima i veoma su opasne kada napadaju sa desne strane.

Mi smo, izuzetno motivisane i raspoložene da igramo na visokom nivou. Znamo da će naša selektorica i stručni štab sve detaljno analizirati i da ćemo dobiti konkretne zadatke. Moramo se puno truditi i odigrati disciplinovano kako bismo se vratile sa tri boda što nam je cilj“, kazala je Milinković za zvaničnu stranicu FS BiH.

(Reprezentacija.ba)