Kapiten Borca i nekadašnji reprezentativac BiH, Srđan Grahovac, gostovao je na N1 televiziji. Grahovac smatra da je Borac glavni favorit za titulu.

“Situacija je takva kakva jeste, ambicije kluba i moje ambicije se poklapaju i nadam se da ćemo ispuniti cilj. U fudbalu nema prostora da se razmišlja unaprijed. Mi gledamo iz utakmice u utakmicu, imamo dobro posložen igrački kadar. Imamo širinu, možda čak i višak igrača. Šta će biti dalje, mi se nadamo da ćemo izboriti mjesto za izlazak u evropska takmičenja. Cilj je dupla kruna, naučen sam da imam najviše ciljeve kao igrač Borca. Sportski je težiti ka tome”, rekao je Grahovac.

Kapiten Borca je kazao kako pored svog tima u vrhu tabele vidi Zrinjski, Sarajevo i Velež. Također, naglasio je kako mu se najviše sviđa igra mostarskog tima.

“Mi smo prvi kandidati za osvajanje titule. Tu su Zrinjski i Sarajevo. Tu je ekipa Veleža i Širokog, meni lično se najviše sviđa ekipa Veleža. Mislim da će mnogima pomrsiti račune u nastavku prvenstva. Na dnu ćemo vidjeti, dugo je prvenstvo”, dodao je Grahovac.

Iskusni fudbaler ima tri nastupa za reprezentaciju BiH. Grahovac komentariše nastup Zmajeva u posljednjih nekoliko mjeseci i kaže da se nada plasmanu na Euro.

“Zadovoljan jesam, mogu sebe pogledati u ogledalo. Nisam imao povrede u karijeri, nije to uticalo na moj put. Bio sam kapiten omladinskih selekcija, pozive u A sam dobijao dvije sezone, ali nisam dobio neku šansu da pokažem šta mogu. Neko je odlučio da ne dobijem šansu, tu su selektori koji odgovaraju za rezultate.

Došlo je danas do smjene generacija, svi zajedno moramo biti realniji i vidjeti da je kvalitet opao. Ušlo se u kontra ritam, bilo je teško okrenuti se onda u pravom smjeru. Često se govori da neki igrači ne daju maksimum, ali to nije tačno. Nadam se da ćemo se plasirati na Euro”, rekao je i dodao:

“Generalno, sistem takmičenja se promijenio, sada je lakše otići na veliko takmičenje. I Hrvatska i Srbija sa dosta problema idu na Euro. Svi napreduju, igraju fudbal što se i vidi. Za kraj, hvala navijačima Borca na podršci. Mi svojim zalaganjem pokazujemo koliko nam znači Borac. Reprezentujemo Borac i Banjaluku na pravi način”, zaključio je Grahovac.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16