Danas slavimo 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Čestitke povodom Dana državnosti uputili su i brojni naši sportisti, ali i Fudbalski savez BiH te Košarkaški savez BiH.

“Sretan Dan državnosti BiH”, poručio je kapiten BiH Edin Džeko putem svoje zvanične Facebook stranice.

“Svim dobrim ljudima koji vole Bosnu i Hercegovinu želim sretan Dan državnosti BiH”, napisao je najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je sinoć sa svojim Phoenixom ostvario pobjedu u NBA ligi.

“Svim građanima Bosne i Hercegovine upućujemo srdačne čestitke povodom Dana državnosti. Želimo da svi zajedno u budućnosti dijelimo radost zbog uspjeha naših reprezentacija i klubova, koji sa ponosom predstavljaju našu zemlju na međunarodnoj sceni”, navodi se na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza BiH.

“Čestitamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine! Današnji datum, 25. novembar, obilježava se kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine, kada je prije 80 godina održano prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu, na kojem su udareni temelji državnosti BiH.

Tada su potvrđene historijske granice naše zemlje. Svim našim državljanima Košarkaški savez BiH čestita Dan državnosti”, poručuju iz Košarkaškog saveza BiH.

Česttike su putem društvenih mreža uputili i košarkaš Real Madrida Džanan Musa, najbolja bh. plivačica Lana Pudar, FK Željezničar, FK Sarajevo, FK Sloboda te drugi bh. sportisti i sportski kolektivi.

(Reprezentacija.ba)