Željezničar će u okviru 15. kola Premijer lige BiH dočekati Posušje, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Abdulhakeem Al-Tuwaijri i prvotimac, Sulejman Krpić.

Abdulhakeem Al-Tuwaijri

– Radujem se utakmici. Spremni smo da odigramo dobru utakmicu. Uvijek je dobar izazov kao što je ova utakmica. Igramo prvi put pred našim navijačima od kako sam ja tu, i to je nešto posebno za mene.

– Kada dođete u nešto novo, testirate igrače da vidite na kojem su nivou fizičke spreme. U dobroj su poziciji, ali treba još rada. Imamo nekoliko igrača koji se oporavljaju, nekoliko igrača koji su izašli iz povrede. Još uvijek nije sastav potpuno kompletan. U dobroj su formi, ali moramo još da radimo kako bismo bili spremni za predstojeće utakmice koje nam dolaze do zimske pauze. 

– Kada sam startovao, imao sam ideju kako trebamo igrati, imam ideju kako to treba izgledati defanzivno i ofanzivno. To je kolektivni rad i samo zajedno možemo postići ono što smo zamisli. Neke stvari nedostaju, neke promjene su potrebne u postavi. Dosta je stvari koje se mogu unaprijediti, da bi tim bio na maksimumu. Tim ima mnogo potencijala, to je miks iskusnih igrača, igrača u srednjim godinama i mladih igrača. Imamo iskustvo i mladost i sa tim miksom imamo dobre šanse. Neke promjene jesu potrebne da bi tim išao naprijed, to je sigurno.

– Ja sam rekao i igračima idemo od utakmice do utakmice i da pokažemo karakter, ko smo. Kao što smo pokazali prošlu utakmicu. Ako radiš dobro i hrabar si rezultat će doći. Ako to sve pokažeš na terenu onda imaš dobru šansu protiv svakog tima u ligi. Ovaj tim ima potencijal da pobijedi svaku ekipu u ligi. Obećavam navijačima i svima ovdje da ćemo raditi što jače možemo da ispunimo svoj puni potencijal i damo sve od sebe u svakoj utakmici. 

Sulejman Krpić

– U zadnje vrijeme se dešavalo nekih dosta stvari. Odlaskom prošlog trenera ekipa je bila malo uzdrmana. Došao je novi šef stručni štab, brzo smo se prilagodili šefu, radimo. Cilj nam je da izađemo iz ove rezultatske krize. Uz dobar rad to bi trebalo brzo da se desi. Kod nas je atmosfera uvijek dobra.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom od 13:00 sati. Prodaja ulaznica vrši se u subotu od 11:00 do 18:00 sati, te na dan utakmice od 9:00 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16