BiH je večeras u Zenici poražena od Slovačke sa 1:2 u duelu 10. kola grupe J kvalif. za EURO.

Zmajevi su na kraju zauzeli peto mjesto sa devet bodova, a selektor Savo Milošević (50) je nakon meča govorio za BHT1.

“Žao mi je momaka, ali osjećaj je potpuno drugačiji. Nemam nijednu zamjerku za igrače koji su bili na terenu, a i ove koji su ušli. Mislim da možemo biti zadovoljni sa onim što su momci pružili. Rezultat je takav kakav jeste. Definitivno sve je bilo protiv nas u ovim utakmicama”, rekao je selektor i dodao:

“Večeras se svaki pojedinac trudio da ispoštuje ono što smo tražili od njih. Pa čak i više od toga, pogotovo kada smo ostali sa igračem manje. Mislim da smo do crvenog kartona bili bolji. Velika je stvar što je Bašić večeras debitovao. Odigrao je cijeli meč u ozbiljnom ritmu i mislim da smo dobili još jednog igrača. To je bitno pred baraž. Imamo nekih pozitivnih stvari u večerašnjem susretu.”

Selektor kaže da su mu neke stvari jasnije poslije ove utakmice.

“Teren mora i može da bude jedino mjerilo. Sada su mi neke stvari jasnije. Večeras smo bili u situaciji da smo igrali još bez tri igrača zbog opasnosti od žutih kartona.

Spomenumo sam Bašića, ali ima još nekih koji su me pozitivno iznenadili. Bit će vremena da pričamo i o tome. Momci su nakon ove utakmice sigurni da mogu igrati. To je najbitnije. Vidio sam želju kod igrača da idemo u napad i kada smo imali igrača manje.”

Milošević je govorio i o Anelu Ahmedhodžiću te istakao da će on najvjerovatnije biti u martu sa reprezentacijom.

“Iskreno se nadam da smo se dogovorili. Sigurno da ću ga posjetiti. Posjetit ću sve naše bitne igrače, njih 14, 15. Svi moraju da znaju koja je njihova uloga i u martu da budu spremni.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16