Borac u nedjelju od 15,15 sati na svom terenu dočekuje Željezničar u duelu 14. kola PL BiH.

Ekipa Borca je jedini poraz u sezoni doživjela upravo protiv Želje, pa Banjalučani imaju dodatni motiv da u nedjelju pred svojim navijačima osvoje nova tri boda.

Duel sa Željom najavili su veznjak Srđan Grahovac te trener Vinko Marinović.

“Ekipa igra sve bolje i bolje, što pokazuju i rezultati. Mišljenja sam da smo u ovoj seriji derbija zaslužili i više, ali i sve ostvareno do sada odgovara više nama nego konkurentima. Raduje me, kao kapitena, da svakog dana rastemo kao ekipa i veliko je zadovoljstvo raditi sa ovom grupom momaka.

Očekuje nas stari rival i jedina ekipa koj nas je pobijedila ove sezone. Neće nama biti lako. Termin za meč je odličan. Nedjelja je dan za fudbal i pozivam navijače da dođu na stadion te da ispratimo Željezničar kući bez bodova”, riječi su Grahovca.

Trener Marinović ističe da je tim spreman i motivisan za derbi.

“Igramo sve bolje kako sezona odmiče, a pogotovo se to odnosi na derbije. Očekujem da ćemo igrati na istom nivou. Iz mog trenerskog ugla, možda nam nedostaje da budemo mirniji i kvalitetniji u završnici. Ipak, vjerujem da će ova utakmica pokazati da smo u dobroj formi.

Želimo da se revanširamo Želji na porazu koji smo doživjeli u Sarajevu i da na pauzu odemo mirno i pripremimo se za finiš polusezone. Nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača to i ostvariti.”

Podsjetimo, utakmicu Borac – Željo sudit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Duel će direktno prenositi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16