Reprezentativke Bosne i Hercegovine remizirale su večeras u Češkoj 2:2 u UEFA Ligi Nacija i zadržale prvo mjesto na tabeli.

Bh. tim je dva puta imao prednost, ali su se domaće igračice oba puta uspjele vratiti u igru.

Svoje viđenje meča sa Češkom podijelio je trener Ivan Kvesić:

„Utakmica je bila tvrda, kako smo i očekivali. Međutim, sve vrijeme smo vjerovali da možemo napraviti pozitivan rezultat. Kroz treninge smo popravili neke greške koje smo pravili prije i mislim da smo napravili sve što je potrebno da ovu utakmicu odigramo ovako kvalitetno. Mogli smo možda osvojiti i sva tri boda, ali zadovoljni smo i ostvarenim rezultatom”, kazao je Kvesić za zvaničnu stranicu FS BiH.

Oba gola za bh. tim postigla je Milena Nikolić koja je nakon utakmice izjavila:

“Očekivano teška i neizvjesna utakmica do samog kraja. Bilo je tu dosta dobrih prilika i sa naše, ali i sa njihove strane. Tako da je na kraju neriješen ishod možda i najrealniji. Djevojke su dale svoj maksimum i na tome ih čestitam. Nakon četiri utakmice i dalje smo bez poraza i ovo su najbolji nastupi naše reprezentacije do sad u UEFA takmičenjima.“

Završen je i drugi susret grupe u kojem su Slovenija i Bjelorusija u Murskoj Soboti remizirale 0:0.

Nakon dva kola u grupi B4 Bosna i Hercegovina ima 8 bodova, Češka 6, Slovenija 3, a Bjelorusija 2.

BiH će do kraja grupne faze igrati protiv Slovenije u gostima (1. decembar) te Bjelorusije na svom terenu (5. decembar).

(Reprezentacija.ba)