Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH objavio je uspješan epilog izuzetno traumatičnog iskustva fudbalera Ante Živkovića koje je doživio u Albaniji.

Živković je čak i višesatno držan u prostorijama kluba uz fizičke napade, gdje su ga pokušavali natjerati da potpiše ugovor na svoju štetu. Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH ipak je uspio zaštiti prava igrača.

“Pobjeda za sve igrače” objavili su u saopštenju uz više informacija ispod.

“Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH dobio je presudu u korist igrača Ante Živkovića, protiv tima FK Kukesi iz Albanije.

Podsjećamo, klub je igrača kroz ucjene, uvrede, višesatno držanje u prostorijama i fizičke napade natjerao da potpiše prijevremeni raskid ugovora, iako je imao u tom trenutku neisplaćenih obaveza prema njemu.

Postupak u ovom predmetu je trajao nekoliko mjeseci i kako igrač, tako naš tim, zadovoljni su ishodom. Čestitamo Anti i želimo mu da uživa u njegovoj nogometnoj karijeri!

Pozitivna praksa iz ove presude, svakako će biti od koristi za buduće sporove, iako se nadamo da sličnih više neće biti!”

Živković je hrvatski fudbaler rođen u Šibeniku, ali je u svojoj karijeri igrao i za Borac i Radnik od 2021. do 2022. godine.

(Reprezentacija.ba)