Večeras su igrane utakmice trećeg kola u grupama A, B, C i D Lige Šampiona.

Većina favorita je opravdala očekivanja, a ukupno je na osam mečeva postignuto 18 golova.

Grupa A:

Fudbaleri Galatsaraya su u Istanbulu poraženi od minhenskog Bayerna sa 1:3. Icardi je pogodio za Galatu, dok su Coman, Kane i Musiala postigli golove za Bavarce.

Man. United je u drugom susretu grupe A savladao Kopenhagen rezultatom 1:0. Maguire je postigao gol za Manchester, a gosti u 97. minuti nisu iskoristili penal.

Bayern zauzima prvo mjesto u grupi sa devet bodova, Galatasaray ima četiri, Man. Untied tri, dok je Kopenhagen osvojio bod.

Grupa B:

Momčad Seville poražena je od Arsenala rezultatom 1:2. Gudelj je pogodio za ekipu iz Andaluzije, dok su strijelci za goste iz Londona bili Martinelli te Gabriel Jesus.

Fudbaleri Lensa i PSV-a odigrali su 1:1. Wahi je zabio gol za Lens, a pogodak za PSV postigao je Bakayoko.

Arsenal nakon tri odigrana kola ima šest bodova, Lens je osvojio pet, dok PSV i Sevilla imaju po dva boda.

Grupa C:

Union Berlin i Napoli su igrali meč pred skoro 75.000 gledalaca, a gosti iz Napulja su slavili sa 0:1. Raspadori je pogodio za trijumfn Napolija, a duel u Berlinu sudio je najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

Peljto je i večeras bio na visini zadatka te pokazao četiri žuta kartona. Našem sudiji su večera asistirali Davor Beljo te Senad Ibrišimbegović.

Braga je u drugoj utakmici ove grupe poražena na domaćem terenu od Real Madrida sa 1:2. Djalo je dao gol za portugalski tim, dok su strijelci za Real bili Rodrygo i Bellingham.

Real je lider u grupi sa devet bodova, slijedi Napoli sa šest, Braga ima tri boda, a Union Berlin je bez bodova.

Grupa D:

Inter je u Milanu dočekao austrijski Salzburg i slavio sa 2:1. Sanchez i Calhanoglu su zabili za Inter, a jedini strijelac za goste bio je Gloukh.

Naš Amar Dedić (21) odigrao je cijelu utakmicu za Salzburg.

U drugom meču ove grupe Benfica je u Lisabonu izgubila od Real Sociedad rezultatom 0:1. Pobjedonosni gol za tim iz Španije postigao je Mendez.

Inter i Real Sociedad imaju po sedam bodova, Salzburg je osvojio tri, a Benfica je bez bodova.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16