Selektor BiH Savo Milošević govorio je na večerašnjoj press konferenciji uoči sutrašnjeg duela protiv Portugala u Zenici.

“Svako ima svoje planove, tako i mi imamo. Nismo u situaciji da prijetimo, ali smo u situaciji da imamo nadu. Poslije nekoliko dana provedenih sa momcima mogu reći da sam siguran da ćemo dati sve od sebe. Imamo sa čime da se borimo protiv jedne ovakve ekipe. Znamo da će biti teško, ali suština je odnos koji je bio od prve do posljednje minute protiv Lihtenštajna.

Mi smo se kroz tu utakmicu i taktički pripremali za ovaj meč. Ključno je da vjerujemo u ono što mi radimo i u svoj kvalitet koji posjedujemo. U Vaduzu je bilo bitno da odigramo dobro i pobijedimo zbog veće vjere u sebe. Ovi momci imaju dovoljno kvaliteta. Naravno, nismo u situaciji da prijetimo Portugalu, ali siguran sam da nećemo imati strah. Ako uradimo sve kako treba, onda će na terenu odlučivati detalji.”

Da li bi bio zadovoljan bodom?

“Ne bih bio zadovoljan remijem. Mogu biti zadovoljan igrom, ali nama treba pobjeda. Moramo da se borimo sve dok imamo matematički šansi. Teška je situacija, ali ne treba bježati od odgovornosti. Može se desiti da izgubimo, a da budemo prezadovoljni onim što smo pokazali jer igramo protiv fenomenalne ekipe.”

Da li očekuje da će Portugal igrati rasterećenije?

“Mi ne očekujemo da će Portugal igrati drugačije. Znam mentalitet Portugalaca i znam da će igrati da pobijede. Čak i ako bude izmjena, sigurno da drugi igrači neće biti lošiji od onih standardnih. Naravno, Portugal želi da bude savršen u kvalifikacijama i sigurno da će biti teško.”

O posjedu lopte protiv Portugala?

“To ćemo vidjeti sutra na utakmici. Mi smo razgovarali sa momcima na startu okupljanja. Mi treba da igramo sporije. Imamo plan za mart, ali imamo još utakmica u kvalifikacijama. Mi moramo da gledamo sebe bez obzira na stranu protivnika.

Sutra ćemo imati jednog drugačijeg protivnika, ali mi moramo izvući naš maksimum i taktički i mentalno i koncentraciono i psihološki. Sve su to stvari koje su nam potrebne da ispunimo kako bi smo se našli na prvenstvu. Dakle, treba da gledamo isključivo samo sebe.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16