BiH je u petak u Vaduzu pobijedila Lihtenštajn sa 2:0 u meču kvalif. za EURO, a selektor Savo Milošević (50) govorio je za Sportske.ba o uspješnom debiju na klupi Zmajeva.

Duel u Vaduzu dva puta je bio prekinut u drugom poluvremnu zbog ubacivanja baklji naših navijača, a selektor kaže da poslije toga bilo jasno da više nema ritma utakmice.

“Poslije dva prekida, bilo je jasno da više nema ritma utakmice. Mi smo planirali da damo treći gol u prvih 15 minuta drugog poluvremena, pa da vadim sve koje mogu.

Krenuli smo dobro, ali kada su počeli prekidi, otišlo je u drugom smjeru. Dobro, nije mi nešto značilo da damo treći ili četvrti gol. S obzirom da nije bilo toliko ritma u drugom poluvremenu, očekujem da nismo mnogo umorni”, kazao je Milošević i dodao da ga raduje pristup igrača:

“Dobio sam od ranije informacije da su to dobri momci i da tu fali malo neki stvari da se razbude i motivišu. To smo probali i mislim da smo uspjeli. Najbolje se to vidi na terenu, da je odnos prema igri bio pravi. I igra sama je bila dosta dobra s obzirom da smo imali dva prava taktička treniniga. Za ovu situaciju je to bilo dosta dobro.

Mene raduje odnos prema igri, odnos jednih prema drugih, koncentracija 90 minuta. Ako to ima, ako napravimo homogen tim u kojem svi rade jedan za drugog, onda ima šanse da napravimo nešto. Znamo da individualnog kvaliteta ima, ali on nije dovoljan sam po sebi.”

Selektor je za Sportske prokomentarisao i uticaj kapitena Džeke na reprezentaciju.

“Ne treba trošiti riječi o Edinu. Nemoguće je reći nešto novo. Rekao sam prije neki dan, i on, i Pjana, i Kolašinac, Šehić… Mnogi su mi pričali kako tim nema vođu, a tim ima četvoricu koji su jučer nosili ekipu. Vrhunske osobe i vrhunski igrači.

To je blagoslov, to je rijetko naći. Edin je odradio dobru priču s navijačima, a samo on je i mogao, nikoga drugog ne bi ni slušali.”

Milošević je potvrdio da će u Zenicu na meč sa Portugalom doći i navijači iz njegove rodne Bijeljine.

“Jeste, dolaze i iz Bijeljine. Moraju da dođu Semberci, naravno.”

Ostatak intervjua čitajte na Sportske.ba.