U21 BiH sutra od 18,30 sati na Grbavici igra protiv Francuske meč trećeg kola kvalifikacija za EURO 2025.

Izabranici selektora Igora Jankovića pripremali su se prethodnih pet dana u Zenici, a selektor ne krije zadovoljstvo kako su protekle pripreme:

“Pripremni period za ovu utakmicu prolazi u najboljem redu, igrači su spremni za sutrašnji meč. Nakon lošeg starta, u nastavku kvalifikacija očekujemo dobre rezultate. Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica, dobar protivnik, želimo ostaviti dobar utisak.

Postoje svi uslovi za dobru utakmicu. Poštovanje svima, naravno i Francuskoj, ali mi gledamo sebe i ako odigramo kako možemo, onda vjerujem u dobar rezultat. Podrška publike nam je vjetar u leđa i nadam se da će sutra tribine stadiona „Grbavica“ biti ispunjene.“

Foto: NS/FS BiH

Kapiten Ivan Bašić je također pozitivan pred sutrašnju utakmicu:

“Svjesni smo da sutra igramo sa favoritom Europskog prvenstva 2025, ali ćemo dati sve od sebe da utakmica bude dobra i da pokažemo svoje iskustvo. Generalno sam zadovoljan sa svojom formom i time kako protiču pripreme cijelog tima.“

Foto: NS/FS BiH

Stoper Juventusa Tarik Muharemović očekuje zahtjevan susret.

“Poslije lošijeg starta, u nastavku kvalifikacija očekujemo dobre rezultate. Očekuje nas veoma zahtjevna utakmica, dobar rival, hoćemo da ostavimo dobar utisak. Vrlo raspoloženi dočekujemo sutrašnju utakmicu i protivnika. Svako od nas daće svoj maksimum, siguran sam.”

Ulaz za publiku je slobodan, a meč će uživo prenositi Arena Sport TV.