Kao da smo jučer objavili tekst “Počinje era Mehe Kodre”. Sada kada imamo četvrtog selektora u 12 mjeseci znamo da je strategija Saveza poput nenavodeće rakete, pa se naslov mora pisati kud i kamo opreznije.

Savo Milošević (50) danas okupljanjem reprezentacije u Sarajevu kreće svoj selektorski put na klupi Bosne i Hercegovine. Prava šteta što je došao u ovakvom raspašoj scenariju rukovodstva FS BiH, jer je svojim stavom, razmišljanjima i izjavama već zadobio pozitivnije ocjene javnosti nego što je to bio slučaj sa ranijim selektorima.

Nažalost, s obzirom na količinu iritacije koja trenutno postoji kod navijača zbog načina rada FS BiH, Milošević je i uz simpatije još uvijek daleko od prave podrške.

No možda mu je zato i lakše, posebno zato što on na klupi Bosne i Hercegovine nema ništa da izgubi. A već je puno dobio samim imenovanjem na mjesto selektora nakon objektivno siromašne trenerske karijere.

Ok, Miloševiću je pozicija selektora Bosne i Hercegovine objektivno bingo, ali gledajući njegovu igračku karijeru on je svaku veliku priliku znao itekako da iskoristi.

Dok je stotine djece preko moćnih roditelja, političara i mafijaša tih godina pokušavalo naći svoje mjesto u Partizanu, Savo je praktično kao dijete iz provincije bez ikoga da mu čuva leđa, isključivo na kvalitet preskočio sve prepreke i postao legenda kluba, osvojio taj grad, a na kraju i državu. Svoje šanse je iskoristio i u Engleskoj, Španiji, Italiji i svugdje gdje je igrao. A uvijek je koristio jednu formulu – bespoštedni rad i zdravo razmišljanje.

Taktički gledajući upitno je koliko on ima šanse da promijeni našu reprezentaciju, ali upravo bi taj njegov mentalitet mogao biti poluga kojom bi BiH mogla doći do iskoraka.

Ne preostaje nam drugo nego se nadati u to.

BiH u oktobru i novembru ima još četiri utakmice, a onda nas u martu čeka superteški baraž za EURO 2024 u kojem moramo pobijediti dvije utakmice.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16