Meho Kodro (56) je 3. augusta ove godine postao selektor Zmajeva, ali je 21. septembra dobio otkaz nakon što njegov izvještaj nije prihvaćen na sjednici Komiteta za hitnost FS BiH.

Kodro se prvi put poslije otkaza pojavio u medijima i govorio za N1 o mnogim temama te otkrio kako je situacija za njega nizbrdo krenula naokn što je objavio prvi spisak reprezentacije.

“Ja to ne znam, volio bih da znam, ali nisam imao priliku pričati sa ljudima koji su donosili odluke. Razmišljao sam zbog čega je to tako, ali dešavalo se hronološki. Bilo je to sve ok do prve liste i spiska fudbalera na koje računam za prve dvije utakmice.

Tada su određene osobe htjele da ubace neke igrače. Tu sam ja stao na tu crtu i rekao da jednostavno to ne bi trebalo tako da se radi i da ja odgovaram za stručni dio. Ja i moj stručni štab smo dovedeni da razmišljamo o tome”, rekao je Kodro za N1 i kazao da su indirektno dolazili savjeti kako bi spisak trebao izgledati:

“Ne znam ja šta se dešavalo prije mene i ne mogu pričati na tu temu. Da li je bilo direktno ili indirektno. Sve je bilo indirektno. Dolazio je savjet, da bi tu trebao biti jedan ili više igrača, da ne kažem koliko je njih da budu na listi.”

Podsjetimo, Kodru je na poziciji selektora BiH zamijenio Savo Milošević.

Milošević će debi na klupi Zmajeva imati 13. oktobra protiv Lihtenštajna u Vaduzu.

Tri dana kasnije naš nacionalni tim će u Zenici ugostiti Portugal.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16