Bivši reprezentativac BiH, Senad Lulić (37), gostovao je u talijanskom podcastu Croquetas, a govorio je o vremenu provedenom igrajući za Lazio.

U jednom dijelu gostovanja Lulić je govorio o reprezentaciji BiH.

Rimski derbi su u jednom periodu igrala četiri reprezentativca BiH, Senad Lulić, Edin Džeko, Ervin Zukanović i Miralem Pjanić. Lulić kaže da je bilo šala.

“Uvijek je dobra stvar za državu poput BiH da ima četiri igrača u derbiju kao što je rimski koji je sigurno jedan od najboljih u svijetu. To je nevjerovatno. U reprezentaciji smo se šalili na račun toga, ali ništa više. Željeli smo najbolje za reprezentaciju”, kazao je Lulić.

Senad je ušao u historiju Lazija i postao ljubimac navijača nakon pogotka u finalu Kupa Italije protiv Rome.

“Prve dvije godine kada sam došao u Lazio, niko me nije poznavao u gradu i mjestima gdje sam se družio sa prijateljima, ali nakon tog pogotka, niko mi nije dopustio da platim kafu. Uvijek kažem da je to jedinstveno i neponovljivo iskustvo.

Neko mora postići gol za pobjedu u takvim mečevima i ja sam sretan što sam ja to i uspio. Igrao sam mnoge važne mečeve s Lazijom, ali ova je vjerovatno najvažnija za klub i zbog tog razloga je i ja cijenim mnogo.”

Senad Lulić je karijeru završio na ljeto 2021. godine nakon što je proveo deset godina u Laziju.

Za A reprezentaciju BiH sakupio je 57 nastupa i postigao četiri gola.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16