Poznati sportski novinar, Fabrizio Romano, otkrio je priču o tajni Hasana Salihamidžića koju su znale samo tri osobe.

Romano je gostovao u emisiji Bobo TV, nekadašnjeg sjajnog napadača Christiana Vierija. Ispričao je brojne anegdote o svom poslu.

U jednoj od njih govorio je o Hasanu Salihamidžiću. Riječ je o odluci Brazze i Olivera Kahna da smijene Luliana Nagelsmanna sa pozicije trenera u Bayernu.

“U Njemačkoj je teško biti ispred Bilda koji ima svojevrsni monopol na sve. Ipak, neko me nazvao u martu i rekao mi: ‘Nagelsmann van, Tuchel unutra’. Bayern, koji je igrao sjajno u Ligi prvaka, bio je prvi u ligi, primio je samo dva gola u Europi. Ukratko, nešto neobjašnjivo, kao da mi danas govore Simone Inzaghi van, Antonio Conte unutra u Interu”, govori Romano i dodaje:

“Kažu mi “večeras skidaju Nagelsmanna, a ne na kraju sezone”. Takve vijesti mogle bi napraviti veliku zbrku, pogotovo ako nisu istinite. Zovem izvore blisku Bayernu i Nagelsmannu, ali niko se ne javlja. Postajem sumnjičav. Čujem drugu osobu i kaže mi: ‘Znamo samo nas trojica, kako si to uspio saznati? Sve je istina, objavi informaciju jer će večeras izaći vijest.'”

“U tom sam trenutku bio u poteškoćama u odnosima s Bayernom, ali sam odlučio vjerovati svom izvoru i proširiti vijest. Totalni šok, lančane reakcije. Minut kasnije zovu me iz Nagelsmannovog tima da to demantuju, a iz Bayerna su bijesni jer to još nisu priopćili Nagelsmannu. Dakle, stigao sam to objaviti prije nego što je Bayern tu vijest saopštio treneru. Ta vijest mi je promijenila život.”

Navodno, Salihamidžić i Kahn su samoinicijativno otpustili Nagelsmanna i zbog toga su na kraju sezone i oni dobili otkaz.

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16