Selektor Zmajeva Meho Kodro (56) govorio je za Mondo o situaciji u reprezentaciji BiH, izjavi predsjednika Vice Zeljkovića o potreznim rezovima, ali i medijskim istupima Vahe Halilhodžića.

Kodro kaže da je u stalnom kontaktu sa Zeljkovićem, ali da se priprema za nastavak kvalifikacija sve dok je tu.

“U stalnom smo kontaktu, ali nismo razgovarali ni komentarisali tu izjavu. Najnormalnije radim i pripremam se za nastavak kvalifikacija sve dok sam tu. Naravno, pročitao sam u novinama sve te izjave i moram da priznam da sam bio iznenađen zbog Vahe Halilhodžića.

Poznajem ga lično i s obzirom na njegov karakter ne vjerujem da bi se on upuštao u komentare za reprezentaciju sve dok ona ima selektora”, rekao je Kodro za Mondo i kratko se osvrnuo na mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda:

“Možda bih promijenio neke detalje, ali ne bih mijenjao formaciju niti taktiku. Svjesno je protiv Lihtenštajna igrao Bilbija jer nam je bio neophodan takav profil igrača protiv ekipe koja se brani. S druge strane, očekivali smo drugačiju utakmicu na Islandu i u skladu s tim sam odabrao startnih 11”.

Kodro je govorio i o naredna dva susreta protiv Lihtenštajna i Portugala.

“Protiv Lihtenštajna smo favoriti i nadam se da će pristup biti isti kakav je bio u prvoj utakmici u Zenici. Ne treba da bježimo od te uloge, a protiv Portugala će sigurno biti teška utakmica. U principu, mi smo dosad uglavnom bolje igrali protiv velikih ekipa.

U tom meču u Zenici treba da odigramo rasterećeni. Vjerujem da duel s Portugalcima može samo da ojača našu poziciju, da nam relaksira psihu jer nemamo imperativ pobjede.

Bez obzira, mi se moramo pripremiti znajući da je situacija takva kakva jeste, da su nam šanse za plasman na EURO 2024 puno manje nego prije 15 dana. Ipak, mi treba da uđemo u tu utakmicu kao da su nam šanse iste.

Mi ćemo ući s naše strane, taktički, psihološki, maksimalno ozbiljno. Portugal je naravno favorit, ali ja vidim to kao našu šansu. U životu sam gledao i igrao dosta takvih utakmica u kojima apsolutni favoriti ne pobijede”.

Kompletan razgovor pročitajte ovdje.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16