U GOŠK-u imaju razloga za zadovoljstvo na otvaranju sezone. Mali klub iz sela sa tek dvije stotine stanovnika pobrao je simpatije ljubitelja fudbala u našoj zemlji, prije svega, rezultatima i velikim srcem igrača koji su u petak odnijeli i puni plijen sa Grbavice. A kolo prije toga zaustavili su i moćno Sarajevo.

Priču koju prave u Gabeli prepoznao je i Aldin Čajić. Iako se ovaj nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje u proteklom periodu spominjao kao pojačanje Sarajeva i Veleža, na kraju je završio u Gabeli. Po prvi put će ujedno i zaigrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Iznenađujući transfer, složit će se i on.

– Već 15 godina sam u inostranstvu. Nisam imao nikada priliku da zaigram u našoj ligi, obzirom da sam već kao 15-godišnjak otisnuo se u inostranstvo, tako da mi je ostala želja da se i tu okušam. Zašto baš GOŠK? Damir Obad iz kluba mi je dugogodišnji prijatelj, jednim dijelom presudilo je to, kao i sama korektnost u pregovorima. Brzo smo se dogovorili. To što sam neko vrijeme bio bez kluba, vjerujem da se neće osjetiti naročito na terenu, mnogo sam motivisan i jedva čekam da zaigram, rekao je Aldin Čajić na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Imao je ranije pozive i od drugih klubova iz Bosne i Hercegovine, priznaje.

– Sa Veležom sam pregovarao ovo ljeto, a sa Sarajevom malo ranije. Bio sam blizu dolaska na Koševo, ali na kraju se desilo nešto o čemu ne bih govorio. Pogotovo ne ovako u medijima. Nije se desilo i to je tu. Sada se javio GOŠK čija mi se vizija svidjela, rekao sam već da su bili korektni, tako da ne bih se vraćao na ono što je bilo.

Ukoliko Čajićevo ime ‘izguglate’, pojavit će se članci o interesu HSV-a, Schalkea… Kao 18-godišnjak je već standardno igrao u Češkoj i bio je interesantan brojnim klubovima. Šta se desilo?

– Da, pričalo se u to vrijeme da bi mogao završiti u Bundesligi. Je li nekada bilo nešto više od tih priča, koliko je u svemu tome istine bilo, ne znam niti sam se toliko opterećivao s tim. Uvijek sam gledao da odradim ono što je na meni, ostalo šta Bog da. Na kraju proveo sam 15 godina u inostranstvo igrajući u Češkoj i Turskoj, gdje god sam bio, ostavio sam lijep trag i nemam za čim da žalim.

Podsjetili smo ga da je jedno vrijeme trenirao sa prvim timom Wolfsburga. O njemu je tada govorio i Steve McClaren koji je vodio Vukove.

– Proveo sam tamo desetak dana, čisto da vidim kako se trenira na većem nivou, ništa drugo… Tada je tamo bio i Edin Džeko. Od prvog dana mi je pomagao, upoznao me s igračima, objasnio mi je neke stvari. Sve u svemu, lijepo iskustvo, prisjetio se na kraju Čajić koji će, ako ga povrede zaobiđu, biti definitivno veliko pojačanje za GOŠK.

(Reprezentacija.ba)