Reprezentacija BiH je poražena od Islanda sa 1:0, a nakon meča se obratio selektor Meho Kodro.

“Očekivanja su bila puno veća, naročito u rezultatu. Očekivali smo tešku utakmicu, ali mi se činilo da nije bila teška pogotovo u prvom poluvremenu. Nisu nas pritiskali. Prvo poluvrijeme je bilo onako relativno dobro. Falio je zadnji pas. U drugom poluvremeno smo imali 4,5 šansi, nismo ih iskoristili i na kraju smo se otvorili do te mjere da idemo na pobjedu i desilo se šta se desilo.

Od samog početka išli smo na pobjedu. Imali smo dominaciju na sredini terena, čak smo nekako lagano dolazili do pozicija do zadnjih 30 metara, falio je zadnji pas. Imali smo izglednih situacija gdje smo ugrozili njihovu desnu stranu. Nije se desilo, otišli smo na odmor, pokušali smo zategnuti neke stvari, pomakli smo linije prema naprijed. Što se tiče igre u polju u drugom dijelu bila je dominacija, imali smo i zadnji pas, falila je realizacija, nije bilo sreće.

Vidjet ćemo, još uvijek sam pod utiskom utakmice. Izanalizirat ćemo pa ćemo vidjeti šta u narednom periodu, mislim da nisu izgubljene šanse, dok god budemo imali najminimalnije šanse pokušat ćemo. Ako ne budu nikakve šanse pripremat ćemo se za baraž”, kazao je selektor Kodro.

Ovim porazom reprezentacija se oprostila od plasmana na Euro preko Kvalifikacija.

Zmajevi naredne utakmice igraju u oktobru protiv Portugala i Lihtenštajna.

Tabelu, raspored i statistiku kvalifikacija za EURO 2024 pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16