Sportski direktor Sarajeva, Senijad Ibričić (37), danas se obratio medijima nakon završetka ljetnog prijelaznog roka.

U uvodu je Ibričić govorio o Kolumbijcu Kevinu Viverosu koji želi napustiti klub nakon samo tri mjeseca u FK Sarajevo.

“On najviše zanima navijače. Plan je bio da se napravi dobar transfer, a prvi problem je bio kada je klub doveo igrače prije našeg dolaska te je Savez promijenio u međuvremenu pravila broja stranaca.

Momak se nije prilagodio, želi da se vrati kući, sve vrijeme je govorio da mu fali kuća, nije svejedno ići na drugi kontinent. Nismo mi mnogo toga izmišljali, znamo mi da je transfer plaćen, pokušalo se napraviti najbolje rješenje za sve nas. Njegova je odluka da želi da ide kući.”

O prijelaznom roku je rekao.

“Mislim da je bezveze svaki transfer rok promijeniti deset igrača, nije ovo playstation, mi otkad smo tu doveli smo tri igrača, vidjeli smo gdje nam fali neki kvalitet. Slažem se da nije način i da ćemo pokušati raditi skroz drugačije. U zadnje dvije godine treba pogledati gdje je Sarajevo bilo.

Ne mogu svi igrači igrati, 11 ih može igrati. U tih 15-20 dana rekli smo da probamo napraviti sliku ekipe, ti igrači koji su ostali, smatramo da su kvalitetniji i da više mogu napraviti. Mislim da je to najbolje za njih, nije dobro ni za klub ni za njih da budu samo tu na tribinama i na platnoj listi, tako da smo odlučili da je tako najbolje.

Mislim da trenutno ne fali ništa, da imamo kvalitet i najbolje igrače, za sve to treba vremena, ne može se sve preko noći promijeniti. Ja sam siguran da ćemo mi do zime uspjeti napraviti neke dobre stvari. Ono što se može očekivati od nas i trenera da nakon zimskih priprema bude ta ekipa koja će nositi sezonu.”

Tabelu, raspored i statistiku Premijer lige BiH pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16