Haris Škoro (60) iz Željezničara je u Dinamo Zagreb prešao 1987. godine, a za emisiju Mojih Top 11 govorio je o dolasku Miroslava Ćire Blaževića.

Legendarni Ćiro Blažević je u Sarajevo lično došao po Škoru sa novcima. Ćiro kada je dolazio u Sarajevo promijenio je četiri automobila da bi zavarao trag potencijalnim špijunima.

“Sad ću vam ja to ekskluzivno reći. Praktično ostao je još dan prijelaznog roka. Ćiro me zove kaže: Sine, kada dolaziš? Sine, svi te čekamo. I tako dalje.

Kažem ja: Tata, ja dolazim kada stigne lova. I on je sjeo u auto i došao je kod mene pravo kući u Sarajevo, u stvari u Vogošću gdje sam ja živio i donio kesu s lovom. Izvadio je kesu s lovom i izvadio je pištolj koji je imao u džepu stavio je ovako na stol i kaže: Sine, ovo je za Šajbera.

Jer Šajber je tada bio predsjednik Fudbalskog saveza koji je već počeo da se uvodi nema crna lova, ovo ono i kao ako ga zaustavi da on puca. I na svakom smotku od tih nekih sitnih, te love koju sam ja trebao da dobijem on je napisao imena svoje djece.

Na jednoj je pisalo Katarina, Barbara i Miroslav i kaže: Sine, ovo sam uzeo od dječije ušteđevine da bih tebe doveo”, kaže Škoro.

Haris Škoro je pored Želje i Dinama igrao za Torini, Zurich, Baden, a za reprezentaciju Jugoslavije sakupio je 15 nastupa.

(Reprezentacija.ba)