KoÅ¡arkaÅ¡i BiH veÄeras od 20,30 sati u poljskom gradu Gliwice igraju protiv Poljske meÄ drugog kola pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Nakon Å¡to je BiH u prvom kolu savladala Portugal sa 84:75, u drugom kolu naÅ¡i koÅ¡arkaÅ¡i igraju protiv Poljske, a eventualna pobjeda bi znaÄila prolazak u glavni dio kvalifikacija.

Poljska je juÄer u prvom kolu bila bolja od MaÄ‘arske sa 83:81.

BiH i Poljska su u sliÄnoj formi, na posljednjih pet utakmica obje selekcije imaju po tri pobjede i dva remija.

Kada su u pitanju meÄ‘usobni dueli, dva puta smo igrali sa Poljacima i oba puta smo poraženi. U septembru 2015. godine bilo je 68:64 za Poljsku, a Äetiri godine ranije 87:68.

BiH je veÄeras favorit. Kladionica Volcano na dan meÄa nudi kvotu 1.55 na trijumf Zmajeva. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Selektor BiH Adis Bećiragić:

“Igrali smo dobro, ne onako kako smo se dogovorili, ali smo iskoristili individualni kvalitet naÅ¡ih igraÄa i dobru koncentraciju u drugom poluvremenu. Nadam se da će nam ova utakmica pomoći da igramo puno bolje i kvalitetnije sprotiv Poljske. Ovo je dug turnir, gdje ćemo poslije Poljske imati utakmicu s MaÄ‘arskom. Nama je cilj da budemo meÄ‘u prve dvije ekipe da bismo mogli produžiti mogućnost da osvojimo ovaj turnir.”

Selektor za danaÅ¡nji duel raÄuna na sljedeće igraÄe:

Miralem Halilović, Džanan Musa, Luka Garza, Amar Alibegović, Jusuf Nurkić, Amar Gegić, Adi Zahiragić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Edin Atić, Haris Delalić i Kenan Kamenjaš.

U drugom meÄu naÅ¡e grupe od 17,30 sati sastaju se MaÄ‘arska i Portugal.

Prve dvije selekcije iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

(Reprezentacija.ba)