Košarkaški savez Bosne i Hercegovine promovisao je liniju majica za sve ljubitelje košarke i naše reprezentacije.

Kako navode u KS BiH majice su rezultat saradnje sa njemačkim brandom koji surađuje sa najvećim njemačkim igračima i klubovima, a koji je poznat po specifičnim crtežima poteza legendarnih sportista.

Majice na sebi u “street fazonu” imaju crteže Jusufa Nurkića i Džanana Muse.

Savez je objavio i fotogaleriju novih majica na kojima se vidi da su urađene povodom pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu na kojem će BiH učestvovati od nedjelje u Poljskoj.

“To je plod saradnje s njemačkim brendom Hands of God (https://www.handsofgod.football/), započetoj prije mjesec dana. Riječ je o specijalnoj garnituri, pokrenutoj povodom učešća naših Zmajeva na olimpijskim pretkvalifikacijama u Poljskoj. Na majicama su ilustracije prepoznatljivih likova iz naše reprezentacije, stoga bi svakako trebale pronaći mjesto u kolekcijama iskrenih navijača našeg nacionalnog tima.

Partner KSBiH u prodaji majica je Articoolisan. Na sljedećem linku moguće je naručiti majice https://art.ba/basket/. Kupovinom majica navijači i ljubitelji ne samo što dobivaju orginalan i cool street art, već direktno pomažu rad Saveza.” naveli su iz KS BiH.

(Reprezentacija.ba)