Utakmice UEFA konferencijske lige donijele su nastupe više naših igrača. Izdvojili su se Edin Džeko sa golom i dvije asistencije, Hadžiahmetović kao najbolje ocijenjen igrač Bešiktaša, te Hotić sa sjajnim pogotkom za Lech.

Krenimo od jučerašnjih utakmica.

Bešiktaš je savladao Tiranu sa 3:1, a Amir Hadžiahmetović je prema Sofascore bio najbolji pojedinac utakmice. Pobjednik ovog duela igraće protiv pobjednika duela Neftci – Željezničar.

Lech Poznan savladao je FK Kauno Žalgiris sa 3:1. Prvi gol na utakmici postigao je Dino Hotić. Sjajan pogodak pogledajte na linku ispod.

APOEL Nicosia savladao je Vojvodinu sa 2:1, a Mateo Sušić je igrao 90 minuta na poziciji desnog branića.

Ferencvaroš je pobijedio Shamrock Rovers sa 4:0. Loš dan za naše ipak jer nisu upisali ni minutu igre. Gojak i Ćivić su utakmicu gledali sa klupe. Bešića ni na klupi.

Osijek je pobijedio 1:0 Zalaegerszegi TE. Adrian Leon Barišić nije konkurisao za meč. Amer Hiroš je utakmicu gledao sa klupe.

AEK Larnaca je igrao gostujuću utakmicu protiv bjeloruskog Torpedo Zhodina. Slavili su sa 2:3. Hrvoje Miličević je igrao 90 minuta na poziciji stopera, a Kenan Pirić je utakmicu gledao sa klupe.

Austrija Beč slavila je protiv Borca na svom terenu golom potencijalnog bh. reprezentativca Harisa Tabakovića sa 1:0.

Dan ranije Edin Džeko je igrao za Fenerbahce protiv moldavskog Zimbru Chisinau. Džeko je postigao jedan gol i dva puta asistirao.

(Reprezentacija.ba)