Željezničar će u okviru revanš susreta prvog pretkola Konferencijske lige igrati protiv Dinamo Minska, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i kapiten, Aleksandar Kosorić.

“Umorni smo, dugo putovanje, određeni problemi u organizaciji, odnosno u ljudima koji nas voze. Pozitivni smo, ekipa je pozitivna, iz svega nečega lošeg nađete dobre stvari, sve smo iskoristili za neku šalu. Vidjet ćemo kako ćemo se uspjeti sutra regenerirati, da sutra budemo maksimalni u toj utakmici koja nam mnogo znači, kako igračima tako i svima nama i da usrećimo naše navijače.

Šta možemo sutra jako vam teško mogu reći, neutralan teren, bez publike, podsjeća me na korona doba. Sve u svemu pripremljeni smo dobro na protivnika, izvukli smo puno stvari iz zadnje utakmice, spremni smo na njihove dvije formacije, jako dobro prelijevaju te formacije. I mi smo spremili određene altnernative, određene stvari s kojima se želimo malo prilagoditi, ali nikako s bijelom zastavom. Nećemo se braniti, pokušat ćemo pobijediti u 90 minuta, pokušat ćemo dati srce na teren da uzvratimo našim navijačima za sjajan ispraćaj sa aerodroma. S tim nekim emocijama sa aerodroma želimo sutra nastupiti i dati maksimum od sebe, kazao je Nermin Bašić.

– Mi pratimo upute šefa, jer jedino tako možemo napraviti rezultat i jedino tako možemo da budemo pravi. Što se tiče ove utakmice, spremni ćemo sigurno dočekati, iskusniji smo za jedno poluvrijeme od 90 minuta, imamo i dosta više informacija o njima.

Znamo kakav nas protivnik očekuje, malo su specifični uslovi, bez publike, ali kako je njima tako je i nama. Imamo obavezu prema grbu, prema ljudima koji nas podržavaju, koji su došli na aerodrom gdje su pokazali još jednom šta je Željo i koliku podršku imamo. To je naša najveća obaveza. Atmosfera je odlična, malo smo umorni od puta, ali to ne smije biti nikakav alibi, mi ćemo se odmoriti, regenerirati da sutra budemo pravi na utakmice, rekao je Aleksandar Kosorić.

Utakmica se igra u četvrtak od 19:00 sati uz prenos na MY TV.

(Reprezentacija.ba)