Izvršni komitet UEFA je na svojoj posljednjoj sjednici imenovao predsjednika NS/FS BIH, Vicu Zeljkovića, za potpredsjednika Komiteta nacionalnih asocijacija u mandatnom periodu 2023 – 2027. godine.

Posvećenost predsjednika Zeljkovića misiji razvoja fudbalske igre, njegov dosadašnji proaktivan angažaman u radu komiteta UEFA su razlogom imenovanja za potpredsjednika jednog od najvažnijih komiteta evropske krovne kuće fudbala, piše FS BiH.

“Iskreno se zahvaljujem predsjedniku Aleksanderu Čeferinu i Izvršnom komitetu UEFA na ukazanom povjerenju. Čast i zadovoljstvo je biti dijelom uspješnog tima koji već dugi niz godina pomjera granice izvrsnosti u radu.

Uloga predsjednika Čeferina u razvoju fudbala u Evropi je jako velika. Napredak je vidljiv, što evidentno pokazuju rezultati koje je UEFA ostvarila u zadnjem desetljeću. Podrška iz UEFA-e na realizaciji infrastrukturnih projekata u našoj zemlji je ogromna.

To se može vidjeti izgradnjom novih pet terena sa hibridnom travom koji su do sada urađeni u okviru projekta „Potpune rekonstrukcije glavnih terena premijerligaških klubova u Bosni i Hercegovini“. Ovaj projekat je kapital za budućnost, jer bez dobrih terena teško da bismo mogli nastaviti pratiti moderne trendove i savremene tokove fudbalske igre.

Moje učešće u radu ovog Komiteta je prepoznato, jer sam u prethodnom mandatu želio da nivo aktivnosti podignemo na viši nivo direktnom implementacijom projekata u zemljama cijelog regiona. Mjesto potpredsjednika ovog Komiteta je velika čast, ali i obaveza, koju ću obnašati u punom kapacitetu.“

(Reprezentacija.ba)