Legendarni Zlatan Ibrahimović (41) sinoć je okončao svoju igračku karijeru, a zanimljivo da nije bilo najave da će popularni Ibra okačiti kopačke o klin.

Milan je sinoć savladao Veronu, a nakon utakmice Zlatan Ibrahimović je izašao na teren i kazao kako je vrijeme da kaže doviđenja.

Veliki Ibrahimović je tako okončao svoju fudbalsku igračku karijeru u 41. godini života, a ponovo u svom stilu, bez najave kako to rade ostali igrači. Bilo je poznato da će se Zlatan oprostiti od Milana, ali niko nije očekivao zbogom fudbalu.

“Došao je trenutak da kažem zbogom nogometu, a ne vama. Ne dišem, ali dobro je. Toliko emocija na ovom stadionu. Kad sam prvi put stigao u Milan, vi ste me usrećili. Kad sam drugi put došao, dali ste mi ljubav”, kazao je Ibrahimović u svom obraćanju nakon utakmice.

Navijači Milana, popularna Curva Sud, Ibrahimoviću je pripremila koreografiju sa zahvalom, a skoro cijeli San Siro je plakao.

https://twitter.com/eurofootcom/status/1665469569794809856

https://twitter.com/Andy_Calcio/status/1665470055474163714

Ibrahimović je imao veliku fudbalsku karijeru. Osvojio je titulu prvaka svijeta sa Barcelonom, Europa Ligu sa Man. Unitedom, četiri puta je bio prvak Francuske sa PSG-om, jednom prvak Španije sa Barcom, pet puta je bio prvak Italije sa Milanom i Interom, osvajao je Kupove u Italiji, Španiji, Engleskoj, a dodao je i veliki broj pojedinačnih trofeja.

Ukupno je osvojio 32 ekipna trofeja.

(Reprezentacija.ba)