Željezničar i Velež sutra igraju revanš susret polufinala Kupa BiH, a Plavi su press konferencijom najavili meč.

Medijima su se obratili trener Nermin Bašić i prvotimac Amar Drina.

“Jako bitna utakmica za nas, ekipa je to zaslužila zajedno sa prijašnjim trenerom, očekujemo dolazak naših navijača i tešku utakmicu. Imamo respekt prema Veležu koji posljednjih godina u kontinuitetu pravi dobre rezultate, posložili su dobro klub.

Mi se tražimo u formi i igri, mogu reći da momci dobro i vrijedno rade i nekako mislim da ćemo biti spremni za sutrašnju utakmicu. Sutra je poseban dan, Željo dugo nije igrao finale Kupa i nadam se da ćemo ostvariti pobjedu”, rekao je Bašić i dodao:

“Pričamo pet dana o pritisku, ja sam trener koji to ne voli da pravi, nekada vam čitava godina stane u jednu utakmicu, ali to je godina dobrog rada da bi došao do te jedne utakmice. Mi smo došli do te neke dvije utakmice, nama treba jedna pobjeda da ova ekipa pokaže šta može i šta jeste. Da li ćemo to ostvariti i doživjeti, ne znam, a da ćemo se truditi, hoćemo.

Od mene nemaju pritiska, želim da budu hrabri, pogriješi sto lopti, ali uz odgovarajući balans, ni 150 izgubljenih lopti – nema problema. Opuštam ekipu, sav pritisak ću staviti na sebe, želim da moji momci izađu sutra i da igraju hrabro – to je moja želja, da izađu na teren, da znaju da je to Željo i da taj grb mora da se prezentuje kako zaslužuje.

Sulejman Krpić je dobio udarac u glavu, ima hematom na oku, Gasal se vraća iz povrede, golman Muftić ima problem sa rukom, još nije spreman, ali svi ostali jesu.”

“Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, što se toga tiče nemamo problema, znamo da nas očekuje teška utakmica, ali igramo na našem terenu i sigurno je da ćemo pružiti maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat”, rekao je Drina.

Utakmica se igra na Grbavici od 18:30 sati uz prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)