Novi trener zagrebačkog Dinama, Igor Bišćan (44), u prvi tim prekomandovao je dva talentovana juniora, Mateja Šakotu (18) i Morena Živkovića (18).

Matej Šakota je dijete Zrinjskog, a u Dinamo je prešao na ljeto 2022. godine.

Šakota igra na poziciji lijevog krila, a u ovoj sezoni je odigrao 21 utakmicu za juniore Dinama i postigao osam golova.

Nosio je dresove U15, U17, U18 i U19 reprezentacija BiH. Za juniorsku selekciju sakupio je već 20 nastupa na kojima je postigao pet golova.

Drugi priključi junior je Moreno Živković, sin nekadašnjeg fudbalera Sarajeva i reprezentacije Hrvatske, Borisa Živkovića.

Boris je rođen u Živinicama, igrao je za Sarajevo, a kasnije u karijeri je stigao i do dresa Leverkusena, Portsmoutha, Kolna, Stuttgarta, te je bio član reprezentacije Hrvatske.

Njegov sin, Moreno, je za vikend debitovao za prvi tim Dinama.

“Ako ćemo gledati pozitivno, neki mladi igrači će dobiti šansu koju sasvim sigurno ne bi dobili u okolnostima prije. Uostalom, dobili su i u Kranjčevićevoj. Mali Topić se priključio ekipi večer prije utakmice s Lokomotivom, priključit ćemo još neke mlade igrače, a već smo dodali Živkovića i Šakotu. Treba ih uvesti u ekipu i dati im do znanja da će se na njih morati računati u teškim situacijama, ali tako se postaje igrač. Ko ima kvalitetu i ko to može podnijeti, napravit će iskorak u karijeri”, kazao je Igor Bišćan nakon utakmice protiv Belupa.

Dinamo je u subotu savladao Slaven Belupo sa 4:0. Luka Menalo je igrao od 72. minute.

(Reprezentacija.ba)