FK Željezničar oglasio se saopštenjem za javnost u kojem su naveli razočarenje zbog negativnog odgovora rukovodstva FK Velež na zahtjev da se na “normalnoj tribini” ustupi pet posto prostora za navijače Plavih.

Navijačima Želje je dozvoljen dolazak na stadion Rođeni na sutrašnji duel Kupa BiH protiv Veleža, ali bi trebali biti smješteni u “kavezu”.

Popularni Manijaci su zbog toga odlučili da ne idu u Mostar, a saopštenje FK Željezničar povodom ove situacije vam prenosimo u cijelosti.

“FK Željezničar obavještava javnost da je danas predstavnik Kluba obavio razgovore sa rukovodstvom FK Velež, a u vezi sa dolaskom i smještajem naših navijača na utakmici polufinala Kupa BiH.

Klub je tražio od kluba domaćina da ustupi 5% kapaciteta na normalnoj tribini jer smatramo da su uslovi na improvizovanoj platformi namijenjene za gostujuće navijače sramni.

FK Velež nije pozitivno odgovorio na naš zahtjev i izražavamo veliko nezadovoljstvo i razočarenje stavom rukovodstva mostarskog kluba s kojim smo u posljednjih nekoliko godina imali jako dobru saradnju.

Također, podsjećamo da smo FK Velež izašli u susret prilikom odigravanja evropskih utakmica na našoj Grbavici gdje smo pokazali šta znači biti pravi domaćin.

Fudbal se igra zbog navijača i svi navijači u BiH zaslužuju normalne uslove za bodrenje svog kluba”, poručili su iz FK Željezničar.

(Reprezentacija.ba)