Nekadašnji fudbaler Bayerna i bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić (41) danas je debitovao na klupi tuzlanske Slobode.

Sloboda je vodila 2:0 protiv Sarajeva na Tušnju u duelu 24. kola PL BiH, ali je na kraju poražena sa 2:3.

Pranjić je nakon meča prokomentarisao poraz svoje ekipe.

“Uplašili smo se pobjede, kod 2:0 kontrolisali smo utakmicu kroz posjed. Sarajevo je bilo jednostavno zgubljeno. Nisu znali kako reagovati na naš posjed. Nakon 2:0 počeli smo filozofirati. Izađemo iz presinga i dođemo do zadnjeg veznog i trebali smo tražiti dubinski pas.

Ipak, mi vraćali loptu našem golmanu. Onda par krivih primanja lopte. Igrači primaju loptu kao da je mali fudbal i to ne mogu da shvatim”, rekao je Pranjić i dodao:

“Sami smo došli u nervozu, desi se penal koji ja neću komentarisati. To je okrenulo utakmicu. Nakon 2:1 vratio se strah u igrače. Glava je bila dole, ali nema razloga da to bude tako. Nažalost, nismo uzeli tri boda.

Okrećemo se narednoj utakmici. Ako budemo igrali kao pola sata u današnjem susretu onda se nemamo bojati, ali tako treba igrati cijelu utakmicu.”

Novi trener Slobode kaže da će trebati još vremena da igrači prihvate njegove zamisli.

“Trebat će vremena da igrači prihvate ovaj način fudbala. Mislim da su igrači danas htjeli igrati fudbal i to je moja filozofija. Oni su to stvarno pokušali odraditi.

Ipak, moraju nekada prepoznati situacije na terenu, a ne da se samo pridržavaju onog što je nacrtano na papiru. Žao mi je što smo ostali bez bodova.

Smatram da smo u nekim dijelovima igre bili bolji. Hvala navijačima što su došli u ovako velikom broju.

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16