Preko tri mjeseca trajala je zimska pauza u Premijer ligi BiH.

Večeras se igra prva utakmica proljetnog dijela 20. kola Premijer lige BiH. U Banjaluci će Borac dočekati Široki Brijeg.

Ako ste zaboravili Zrinjski je prvi, a prate ga Široki, Borac, Željezničar, Sarajevo, Velež. U zoni ispadanja najugroženiji su Sloboda i Igman Konjic.

Cijelu tabelu, raspored i statistiku Premijer lige BiH možete pogledati ovdje, a dalje se bavimo današnjom utakmicom.

Borac – Široki Brijeg (18:00 sati, Arena Sport)

Dakle, nakon pauze od 20. novembra očekuje nas nastavak Premijer lige BiH. Proljetni dio će otvoriti fudbaleri Borca i Širokog Brijega.

Čeka nas sigurno dobra utakmica jer je Borac trenutno treći na tabeli sa 33 osvojena boda, dok je Široki Brijeg na drugom mjestu sa tri boda više u odnosu na današnjeg domaćina.

Borac je favorit. Kladionica MaxBet na dan utakmice nudi kvotu 2.00 na pobjedu Borca. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Obje ekipe iza sebe imaju utakmice 1/8 finala Kupa BiH. Široki Brijeg je protekli vikend izbacio na svom terenu Tuzlu na penale, a Borac je također na penale ispao od Rudar Prijedora u gostima.

Banjalučani su tokom zimskog prijelaznog roka znatno promijenili roster. Veliki broj igrača je napustio Borac, između ostalih Dino Ćorić, Amar Begić, Goran Zakarić, Marko Gajić, Milan Spremo, Nikola Andrić. Svi su oni bili prvotimci u prvom dijelu sezone.

Odlični uslovi za igu nakon renoviranja stadiona

Ekipu Vinka Marinovića pojačali su Janes Pisek, Sergej Dojčinović, Ivan Lagundžić, Nikola Pejović, Jakov Blagaić.

S druge strane, Široki Brijeg je doveo Fran Vukelića, Ivan Bošnjak, Frano Medić, Kristian Luburić. Pecaru su napustili Alisson Tadei, Petar Turković, i Vinko Rozić.

Prvi susret ova dva tima ove sezone završen je pobjedom Širokog Brijega od 2:0.

Večerašnji susret igra se u Banjaluci s početkom od 18:00 sati uz TV prijenos na Areni Sport.

Uslovi za utakmicu bi trebali biti sjajni s obzirom da su na stadionu Borca uspješno još prošle godine finalizirani radovi rekonstrukcije glavnog terena.

(Reprezentacija.ba)