Ženska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u prijateljskom susretu u Antaliji od Srbije rezultatom 2:3, javlja zvanična stranica FS BIH.

Zmajice su dva puta vodile u ovom meču, ali su fudbalerke Srbije u finišu uspjele da preokrenu rezultat.

Za Bosnu i Hercegovinu su pogađale Melisa Hasanbegović u 12. i Marija Ana Milinković u 72. minuti.

Dva gola za Srbiju postigla je Tijana Filipović u 84. i 91. minuti, a u strijelce se upisala i Jelena Čubrilo u 70. minuti.

Igračice oba tima su uoči početka susreta na teren izašle sa banerom u znak podrške žrtvama zemljotresa koji je zadesio Tursku.

Foto: FS BiH

Selektorka Samira Hurem je nakon utakmice izjavila:

“S obzirom na to da je ovo pripremni period, moramo biti zadovoljni onim što su igračice pokazale danas. Djevojke su igrale dobro i vodili smo u dva navrata što je odličan pokazatelj naše igre. Primili smo golove u posljednjem dijelu utakmice kad smo već izmijenili tim i uveli nove i mlađe igračice. Ovo je dobar test i dobra priprema za susrete koje nas očekuju u kvalifikacijama.“

Bh. tim je nastupio u sastavu:

Almina Hodžić, Gloria Slišković, Melisa Hasanbegović (71. Andrea Grebenar), Marija Ana Milinković, Dajana Spasojević (68. Maja Jelčić), Marija Aleksić, Zerina Piskić (54. Selma Kapetanović), Andrea Gavrić (54. Elma Smajić), Minela Gačanica (68. Adelisa Grabus), Amela Kršo, Ena Šabanagić (71. Sofija Krajšumović).

Bosna i Hercegovina će narednu utakmicu u Antaliji odigrati protiv Maroka 21. februara u 15:00 sati.

(Reprezentacija.ba)