Legendarni Ćiro Blažević preminuo je u jučer u 88. godini života nakon teške bolesti.

Nekadašnji selektor Zmajeva je u junu 2019. godine bio gost u emisiji Pressing na N1 u kojoj je govorio o Bosancima i životu na ovim prostorima.

“Šta ćeš ti sine moj, ja sam odrastao sa muslimanima i Srbima. Nikada nismo tražili razliku, to je toliko primitivno. Čovjek da ne vjeruje da u ovoj dobi to postoji.

Možeš ti biti ratni neprijatelj, ali ovo sada kada je mir. Svoju djecu da odgajamo da se idu tući sa onima koji nisu njegove vjeroispovijesti – to je da roditelje odmah u zatvor šalješ.

Ja sam radi toga opet postao ‘Ćiro p**ru’. Meni smeta, kada čovjek dođe u ovu dob, kad se borim da ti priznam sa mišlju kako odlazim, jer svi su mi otišli. Nema niko od mojih vršnjaka da je živ”, kazao je Ćiro prije više od tri godine i dodao:

“Još jednom ću reći da imam mnogo primjera koji potvrđuju ovu moju dijagnozu. Bože, zašto svi ljudi nisu kao Bosanci. Mi imamo dušu, imaju i ovi dušu, ali ona je malo izopačena. Ne znam, oprostićeš mi, ali kao da sam se umorio.

Imao sam neku lijepu poruku za sviju, ali mi je negdje pobjegla. Ipak, završit ću sa jednom istinom. Pozdravljam vas i mnogo vas sviju volim.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reprezentacija.ba (@reprezentacija.ba)

(Reprezentacija.ba)