Inter i Milan u nedjelju od 20,45 sati igraju veliki derbi u okviru 21. kola talijanske Serije A.

Trener Milana Stefano Pioli govorio je na zvaničnoj press konferenciji uoči ovog duela.

“Ovo je bila dobra sedmica u kojoj smo radili sa mnogo želje. Razradili smo plan i detaljno se fokusirali na posljednje utakmice i meč Superkupa. Ovo je velika šansa za nas i moramo učiniti sve da je iskoristimo. Inter u sjajnoj formi očekuje derbi, ali mi imamo veliku želju da pobijedimo. Pokušat ćemo pobijediti i želimo dati sve od sebe. Još uvijek ne znam kakav ću sastav izvesti na teren”, riječi su trener Milana.

Milan je prethodnog vikenda deklasiran na svom terenu od Sassuola sa čak 2:5. Pioli smatra da njegov tim mora igrati bolje.

“Moramo igrati bolje. Posljednjih nekoliko utakmica nismo bili dobri. Ipak, nije slučajno ono što smo ostvarili u zadnje tri godine. Treniram posebnu grupu igrača. Nismo izgubili duh koji nas je krasio i to moramo ponovo pokazati”, govori Pioli i nastavlja:

“Plasman u Ligu Šampiona je važan cilj. Ako pogledamo tabelu u ostalim ligama, onda ćemo vidjeti da je jedini Napoli u Italiji napravio veliku prednost. Mi moramo pobjeđivati kako bi na kraju sezone zauzeli što je moguće bolju poziciju.”

Naš Rade Krunić (29) konkuriše za sutrašnji duel, a Pioli je govorio o problemima sa povredama.

“Tokom zimske pauze imali smo nekoliko povreda. Manje probleme su imali Bennacer i Tomori, ali sada su bolje. Ibrahimović se vratio treninzima. On je od velike važnosti za naš tim. Nadam se da će se što prije vratiti na teren.”

(Reprezentacija.ba)