Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nije zadovoljan ugovorom sa tehničkim sponozom, njemačkom firmom Adidas, te nije isključeno da u narednoj godini on bude promijenjen, piše Faktor.ba.

Potvrđeno je to za Faktor iz FSBiH, uz opasku da bi Zmajeve u narednim godinama mogao oblačiti neki drugi proizvođač opreme, a najbliži je Kelme.

Ugovor sa Adidasom potpisan je u proljeće 2014. godine, a prvo (i jedino) veliko takmičenje na kojem smo nastupili u dresovima ovog proizvođača bilo je Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Svjetski priznati proizvođač, koji je službeni partner i Svjetske fudbalske federacije (FIFA), mamac je za sve nacionalne saveze, ali u FSBiH razmišljaju drugačije. U našem savezu nisu zadovoljni saradnjom sa Adidasom i traže način kako da raskinu saradnju

“Prema važećem ugovoru sa Adidasom, ne možemo potpisati drugi ugovor dok se oni ne izjasne jer imaju pravo prvog izbora. Savez će tražiti da se revidira postojeći ugovor. Nisu nam poslali ponudu, ali će naša komisija njima poslati ponude drugih zainteresovanih tehničkih sponzora, koji su za nas mnogo povoljniji. Ukoliko Adidas ne pristane da poboljša ugovor, ide se na potpisivanje sa drugim, odnosno sa onim partnerom koji bude imao najbolju ponudu”, tvrdi Faktorov izvor iz FSBiH.

Inače, portal Reprezentacija.ba je krajem 2018. godine pisao da bi naša selekcija mogla nositi dresove marke Kelme.

Zanimljivo da sudije i druga službena lica, kao i predavači centra za edukaciju FS BiH već nose opremu Kelme.

(Reprezentacija.ba)