Bh. trener na klupi Hrvatske Zlatko Dalić najavio je utakmicu svoje reprezentacije i Maroka koja će u subotu odlučiti ko će osvojiti treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Sudiju će voditi sudija iz Katara.

“Nikoga ne podcjenjujem, ali mislim da je FIFA preuzela veliki rizik na sebe. Nadam se da nakon utakmice nećemo komentirati suca, ali se isto tako nadam da će sve biti korektno s njegove strane”, rekao je Dalić.

Maroko ima velike ambicije, najljepša su priča Mundijala.

“Oni znaju da je ovo velika stvar, napravili su senzacionalan uspjeh i bez obzira na to što naš protivnik govori, znamo da je za njih ovo jedno veliko finale. To je veliko finale malih reprezentacija, kao što je i za nas i ne zamaramo se što će oni odlučiti. Znamo da će Maroko imati fanatičnu podršku navijača, ali i mi imamo svoju podršku”

Igrači moraju biti pošteni i prijaviti svaki sitan problem koji imaju

“Ovo nam je sedma utakmica u manje od mjesec dana, izmorili smo se i potrošili. Imamo nekakvih problema oko ozljeda. Juranović, Brozović, Gvardiol… Vidjet ćemo što će se dogoditi tijekom dana. Moramo biti oprezni, želio bih da igrači budu pošteni prema svima i da svaki sitan problem prijave jer trebamo sto posto spremne. Svi bi htjeli igrati u zadnjoj utakmici, ali zaista ćemo morati dobro odvagati da se ne bi dogodile neke stvari da moramo brzo mijenjati”, rekao je Dalić. 

U sastavu bi Juranovića trebao zamijeniti mladi bek Bayerna Stanišić, ali novinare je više zanimalo, i to one iz Španije, da li Luka Modrić ostaje u reprezentaciji nakon Katara.

“Nadam se da će Luka biti s nama i dalje, realnost je da bi trebao biti član naše momčadi, i ja se tome veselim, ali naravno odluka je na njemu”, rekao je Dalić.

(Reprezentacija.ba)