Večeras se igraju četiri utakmice 13. kola belgijske Jupiler Pro lige, a na teren će istrčati dva bh. fudbalera.

Eupen – Leuven (18:30 sati)

Eupen ove sezone igra jako loše i pretposljednja su ekipa na tabeli. Tim našeg Smaila Prevljaka u ovom kolu dočekuje Leuven koji je na solidnom sedmom mjestu.

Prevljak je na deset ovosezonskih nastupa postigao dva gola, a večeras ima priliku da popravi skor jer susreti Eupena i Leuvena znače veliki broj golova. Na posljednjih pet međusobnih susreta postignut je 21 gol.

Gosti su blagi favoriti. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 2.45 na pobjedu Leuvena. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Charleroi – Kortrijk (18:30 sati)

Kortrijk kojeg sa klupe predvodi bh. stručnjak Adnan Čustović gostuje Charleroiu, 11. ekipi na tabeli belgijske Jupiler Pro lige. Čustovićev Kortrijk je trenutno na 16. poziciji.

Čustović od preuzimanja ekipe ima dvije pobjede i četiri poraza, te je pred njim jedan jedini zadatak, a to je ostanak u najjačem rangu belgijskog fudbala.

Dres Kortrijka nosi bh. veznjak i bivši reprezentativac BiH, Stjepan Lončan, ali večeras neće igrati zbog povrede.

Dueli ove dvije ekipe su do sada donosili golove, na posljednja tri meča viđeno je ukupno deset golova.

Tim našeg stručnjaka nema velike šanse za pobjedu večeras. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 4.10 na pobjedu Kortrijka. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Seraing – Cercle Brugge (20:45 sati)

Cercle Brugge našeg Dine Hotića trenutno je 12. na tabeli, a večeras će odmjeriti snage sa Seraingom, 14. ekipom na tabeli.

Hotić je ove sezone ponovo jedan od najboljih igrača svog tima, postigao je tri gola i dodao jednu asistenciju.

Njegov tim je blagi favorit. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 2.15 na pobjedu C. Bruggea. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

I ovaj meč nam obećava golove, oba tima su na 12 utakmica primila po 21 pogodak. Brugge je postigao 15, a Seraing dva manje.

(Reprezentacija.ba)