U Crnoj Gori vlada prilično zanimanje za utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u subotu, što i ne čudi jer je interes za reprezentacijom porastao nakon pobjede nad Rumunijom od 2:0.

Crnogorci su se posebno dotakli sudije Danielea Orsata koji će suditi meč, a koji im nikako nije do sada bio sretan.

Sudio im je četiri puta, dva puta podijelio crvene kartone, a jednom sudio tako da je čak predsjednik FS CG Dejan Savićević na talijanskom urlao iz svečane lože stadiona.

U Crnoj Gori sa zanimanjem prate status povrede Edina Džeke, jer bi im Dijamantov izostanak prema njihovom mišljenju podigao uveliko šanse.

Selektor Miodrag Radulović smatra kako Crna Gora ima apsolutno dovoljno kvalitetnu ekipu da se nosi sa Bosnom i Hercegovinom. Poziva na staloženost nakon pobjede protiv Rumunije i poraza protiv Finske.

“Mislim da smo sada još više motivisani da pokažemo protiv BiH predstavu kao protiv Rumunije, ako ne i bolju. Ne treba nam euforija, trebamo naći balans. Neka bude pun stadion. Ovo je grupa u kojoj svako svakoga može pobijediti, grupa će biti neizvjesna. Tvrdim da imamo kvalitet da igramo sa svima i da budemo u trci do kraja” poručio je Radulović kojemu je Crna Gora treća reprezentacija u karijeri nakon Mijanmara i Libanona.

Utakmica Crna Gora – BiH počinje u subotu od 20,45 sati uz direktan prijenos na BHT 1 i MOJA TV.

(Reprezentacija.ba)