Fudbal je sport broj jedan u Rumuniji, a rumunska javnost sa velikom pažnjom, baš poput naše, uvijek prati utakmice reprezentacije, bez obzira na trenutnu formu.

Rumuni su se posebno pozabavili našim timom, pa su napravili i kratku analizu, najviše vodeći se utakmicom Finska – BiH od prošle subote.

“BiH ima puno impresivnija imena iz većih klubova nego mi, tu su igrači Barcelone, Milana i Intera. Ipak, nisu izgledali impresivno u Helsinkiju, više su izgledali skromno” pišu Rumuni.

Posebno ističu našu visinu.

“Imaju visoke stopere Ahmedhodžića 1,95 m i Hadžikadunića 1,85 m, a tu je i visoki Džeko. Upravo zato su posebno opasni kod prekida” pišu Rumuni.

“Pjanić je jedini igrač koji pokušava graditi igru. U Helsinkiju je pokušavao probiti protivnički vezni red i dodati loptu Džeki. BiH igra 4-3-3, a protiv Rumunije ih očekujemo u formaciji 4-2-3-1” pišu rumunski mediji.

Rumune je zanimalo i zašto igramo u Zenici koji je kažu jako miran industrijski grad, poznat najviše po željezari.

“Manje dolazimo na utakmice u posljednje vrijeme i u Sarajevu bi stadion izgledao prazan. Ovdje su tribine blizu terena i možemo napraviti veći pritisak na protivničku ekipu” rekao je za rumunske medije Enes Sipović nekadašnji fudbaler rumunskog Otelula i Farula.

(Reprezentacija.ba)