Finska i BiH u subotu od 18,00 sati u Helsinkiju igraju utakmicu prvog kola grupe 3 UEFA B Lige Nacija.

Danas je održana i press konferencija finske selekcije uoči sutrašnjeg duela, a prisutnim novinarima obratili su se selektor Markku Kanerva, zatim golman Lucas Hradecky te veznjak Glen Kamara.

“Očekujem veliku podršku navijača sutra. Bit će jako teško sutra jer ima dobrih reprezentacija i bit će veoma teško doći do tog prvog mjesta koje vodi u Ligu A i baraž za EURO”, rekao je Kanerva i prokomentarisao našu grupu:

“Rumunija je favorit po FIFA rang listi. Mi smo tu negdje sa Bosnom i Hercegovinom, a onda slijedi Crna Gora koja također ima dobar tim. Ovo je teška grupa, sigurno će svaka selekcija osvojiti neke bodove, a nadam se da ćemo ih na kraju mi najviše uspjeti osvojiti”.

Lucas Hradecky, koji godinama sjajno brani za reprezentaciju i njemački Leverkusen, smatra da će naša selekcija biti izuzetno motivisana zbog posljednje utakmice u kojoj su nas Finci pobijedili u Zenici sa 3:1.

Ipak, Hradecky misli da je njegova reprezentacija bolja i očekuje trijumf.

“Žele osvetu za zadnji susret kada smo pobijedili u Zenici. Sigurno će biti dosta motivisani sutra, ali mislim da imamo bolji tim. Uvjeren sam da možemo da ih zaustavimo u ofanzivi i na kraju dođemo do pobjede.”

Glen Kamara spremno dočekuje predstojeće mečeve u Ligi Nacija.

“Svi se radujemo početku Lige Nacija. Imamo neke poznate protivnike, a neke ćemo tek upoznati. Čeka nas mnogo zanimljivih utakmica i nadamo se da ćemo ostvariti što bolje rezultate. Osjećam se dobro. Imao sam sedmicu odmora prije dolaska na okupljanje i spreman sam za ove duele.”

(Reprezentacija.ba)