Hrvatske Sportske novosti prenose da je Vahid Halilhodžić (69) jedan od kandidata za novog trenera Dinama u slučaju da dobije otkaz na klupi reprezentacije Maroko.

Vahid Halilhodžić je još uvijek selektor reprezentacije Maroko s kojom je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu, ali tamnošnja javnost i dio čelnika FS Maroko želi dati otkaz popularnom Vahi kako bi se u tim vratile najveće zvijezde ove afričke selekcije.

U tom slučaju, zagrebački Dinamo želi vratiti Vahida Halilhodžića na klupu.

Tako je Vaha postao jedan od tri glavna kandidata za trenera Modrih, u igri su još Sergej Jakirović iz Zrinjskog i Goran Tomić iz Rijeke.

Ipak, s obzirom na CV i biografiju sasvim je jasno da je Vaha najbolje rješenje za Gojaka, Menala i saigrače.

Podsjetimo, Željko Kopić je dobio otkaz na klupi Dinama, a za privremenog trenera imenovan je Ante Čačić koji će skoro pa sigurno osvojiti titulu prvaka Hrvatske.

Halilhodžić je Dinamo vodio u 2010. i 2011. godini, ali je tada otišao zbog navodnog sukoba sa Zdravkom Mamićem. Navodno mu je Mamić opsovao majku, nakon čega je Halilhodžić napustio klub.

S obzirom da za preuzimanje reprezentacije BiH Vaha postavlja čak i političke i društvene uslove, upitno je koliko bi naš trener bio spreman preći preko Mamićeve uvrede, iako Mamića više zvanično i direktno nema “u svlačionici” Dinama.

Posljednje informacije govore da će Halilhodžić dobiti otkaz kada dođe u Maroko zbog takvog zakona da mora biti u državi u trenutku otkaza.

(Reprezentacija.ba)