Večeras je održana press konferencija uoči sutrašnje utakmice baraža za odlazak na Euro između naše selekcije i Republike Irske u Zenici, a naš selektor Mehmed Baždarević obratio se prisutnim medijima.

“Poslije večerašnjeg treninga ćemo odlučiti ko će igrati sutra i u kojoj ćemo formaciji biti. Sigurno da Irci imaju problema sa sastavom, ali tu su kvalitetni igrači koji mogu zamijeniti one koji su povrijeđeni”, kazao je Baždarević i dodao:

“Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji koja je pokazala kroz kvalifikacije da je veoma dobra. Mi smo spremni i mislim da imamo dovoljno argumenata i kvaliteta da im se suprotstavimo”.

Na pitanje o sličnosti između selekcija Velsa sa kojom smo igrali prije mjesec dana u Zenici i Republike Irske, Baždarević kaže:

“I meč protiv Velsa može nam pomoći u pripremi, jer je puno sličnosti među tim reprezentacijama. Utakmica protiv Irske će biti specifična gdje trenutna inspiracija može odlučiti pobjednika, posebno u prvom susretu. Posjed lopte bi mogao biti jako važan, ali mi moramo biti spremni na sve. Da se borimo, budemo agresivni ali i da igramo dobro”.

(Reprezentacija.ba)