U subotu se igraju četiri utakmice 24. kola Premijer lige BiH.

Zrinjski i Tuzla u Mostaru igraju derbi prvenstva, dok Sarajevo gostuje Leotaru u Trebinju.

Ekipa Radnika će odmjeriti snage sa Slobodom, a Rudar u Prijedoru dočekuje banjalučki Borac.

Leotar – Sarajevo (15,00 sati, Moja TV)

Leotar će od 15,00 sati u Trebinju ugostiti Sarajevo. Bit će ovo treći duel ove dvije momčadi u tekućoj sezoni.

Ekipa Leotara je pobijedila na Koševu Sarajevo sa 1:0, ali je na svom terenu od istog protivnika poražena rezultatom 0:2.

Zanimljivo da Sarajevo ove sezone igra mnogo bolje u gostima. Bordo tim na strani ima pet pobjeda iz 11 utakmica, dok je na svom terenu ostvario isto toliko trijumfa iz 12 odigranih susreta.

Gosti iz Sarajeva su blagi favoriti. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.00 na trijumf Sarajeva. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Leotra su u zadnje tri utakmice osvojili četiri boda i nadaju se da će pred svojim navijačima ostati neporaženi protiv Sarajeva.

Spomenimo i da je Sarajevo u zadnjih pet međusobnih utakmica u Trebinju ostvarilo četiri trijumfa, dok je Leotar slavio samo jednom.

Radnik – Sloboda (15,00 sati)

Posljednjeplasirani Radnik u Bijeljini protiv Slobode lovi četvrtu pobjedu u sezoni.

Tim iz Bileljine je trenutno zadnji sa 16 bodova i do kraja sezone će se boriti za opstanak u Premijer ligi BiH. Momčad Slobode zauzima osmo mjestu sa 25 bodova i u sigurnoj je sezoni.

Radnik ima ulogu favorita u današnjem dvoboju. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.15 na pobjedu domaćina. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Ipak, Sloboda ima tri poraza u nizu, prošlo kolo je smijenila trenera, i probat će danas doći do bodova u Bijeljini. S druge strane, Radnik je u posljednje tri utakmice osvojio samo bod i primio čak osam golova.

U tekućoj sezoni Sloboda je oba puta pobijedila. Tuzlaci su na domaćem terenu bili bolji sa 3:0, dok su u Bijeljini dobili rezultatom 2:1.

Rudar Prijedor – Borac (15,00 sati, Arena Sport)

Ekipe Rudara i Borca će u Prijedoru odigrati duel 24. kola Premijer lige BiH.

Rudar je pretposljednji na tabeli sa 17 bodova, dok je Borac trećeplasirani sa 40 osvojenih bodova.

Ove sezone odigrana su dva međusobna meča Rudara i Borca. Rezultat u Prijedoru je glasio 1:1, a Borac je u Banjoj Luci slavio sa 1:0.

Kladionice daju veliku prednost Borcu u Prijedoru. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.57 na pobjedu aktuelnog šampiona BiH. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo da je Rudar posljednju ligašku pobjedu ostvario još 25. septembra prošle godine kada je savladao Radnik iz Biljejine sa 2:0.

Također, Rudar već šest vezanih utakmica na svom terenu ne zna za pobjedu.

Ekipa Borca kao gost u tekućoj sezoni ima prilično čudan skor. Banjalučani su dva puta pobijedili, čak sedma puta remizirali i dva puta izgubili na gostujućim terenima.

Zrinjski – Tuzla City (17,00 sati, Arena Sport)

Derbi prvenstva u Mostaru igraju prvoplasirani Zrinjski i drugoplasirana ekipa Tuzle.

Zrinjski ima čak 16 bodova više od Tuzle i eventualnom pobjedom doći će na korak titule šampiona BiH.

Mostarci su nanizali nevjerovatnih 13 pobjeda i postavli novi rekord po broju trijumfa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je u velikom derbiju favorit. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.42 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Ekipe Zrinjskog i Tuzle su u aktuelnoj sezoni odigrale dva međusobna meča. U Mostaru je bilo 1:1, da bi Zrinjski u gostima u Tuzli slavio sa 2:0.

Dodajmo i da Zrinjski na domaćem terenu ima 11 pobjeda te jedan remi uz gol razliku 36:7.

Tuzla je na gostovanjima ostvarila pet pobjeda, četiri remija i jedan poraz uz gol razliku 16:11.

(Reprezentacija.ba)