Selektor Mehmed Baždarević (56) obratio se danas javnosti u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

Novinare je zanimalo prati li selektor sa svojim pomoćnicima najnovije informacije vezane za povrede irskih igrača.

“Puno je špekulacija i informacija o irskoj selekciji koje su tačne ili nisu tačne. To može biti i dio strategije protivnika, ali na nama je da se spremimo što bolje. Studirali smo ih puno, znamo ih do najsitnijih detalja, ali to će biti utakmica u kojoj će odlučiti srce, želja, inspiracija, ali i kolektivna igra i forma u tom trenutku.

Naravno da ćemo pratiti još Irce, no mi se u prvom planu moramo okrenuti sebi. Ovakve se utakmice igraju jednom u životu i igrači moraju biti svjesni toga.” rekao je Mehmed Baždarević.

Na pripreme kasne Spahić i Bešić. U Zenicu neće dolaziti Krunić, Zec i Aničić.

“Očekujemo još Bešića i Spahića. Aničić je nažalost zadobio frakturu nosa, a i Krunić i Zec su zadobili lakše povrede, te na njih ne možemo računati. Poslije ovog treninga ćemo imati medicinski bilans stanja naših igrača, a iskreno vjerujem da ćemo do petka moći na sve njih računati.” poručuje Meša.

Irska je opasan protivnik

“Njihova igra u kvalifikacijama pokazuje da su reprezentacija koja ima pravo da se nada nastupu na Euru 2016, ali mi imamo svoje argumente koji nam daju za pravo da razmišljamo o nastupu u Francuskoj. Ne zaboravite, prvu utakmicu igramo pred našom sjajnom publikom.” jasan je selektor i dodaje:

“Naši igrači su u dobroj formi i to je jedan faktor koji nam daje optimizam. Imali smo ranije puno problema, sada ih je manje i nadam se da će tako ostati i do petka navečer.”.

NFSBIH je odlučio Baždareviću ponuditi novi ugovor

“Ugovor je za mene najmanje važan. Razmišljam samo o tome da reprezentacija ode na Europsko prvenstvo u Francusku.” zaključio je Mehmed Baždarević.

(Reprezentacija.ba)