Milan našeg Radeta Krunića (28) večeras od 20,45 sati na svom terenu igra protiv Empolija meč 29. kola talijanske Serije A.

Ekipa Milana igra odlično ove sezone i trenutno je na prvom mjestu u ligi sa 60 osvojenih bodova. Empoli je na solidnom 13. mjestu sa 32 boda i bez nekog velikog pritiska očekuje večerašnji duel.

Gazzetta dello Sport najavljuje da će Rade Krunić utakmicu početi na klupi za rezervne igrače. Naš reprezentativac je ove sezone odigrao 25 utakmica za Milan te jednom asistirao.

Milan je večeras apsolutni favorit. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.38 na pobjedu Milana. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo da je Milan ove sezone četiri puta izgubio, a čak tri poraza je doživio na svom terenu. Ekipa Empolija igra prilično dobro u gostima i ima skor od pet pobjeda, četiri remija i samo tri poraza.

Prvi međusobni susret ove sezone odigran je u Empoliju, a Milan je u sjajnom meču slavio sa 4:2.

Milanu će večeras nedostajati suspendovani Hernandez te povrijeđeni Kjaer, dok trener Empolija ne može računati na Ekonga, Haasa i Marchizzu.

Susret Milan – Empoli direktno prenosi kanal Arena Sport.

Od 15,00 sati Salernitana, za koju nastupa naš Milan Đurić (31), ugostit će momčad Sassuola.

Salernitana je zadnja na tabeli sa 15 bodova i eventualna pobjeda u današnjem susretu bi povećala šanse za opstanak u društvu najboljih. Fudbaleri Sassuola su na ugodnom 10. mjestu sa 39 bodova i čini se da će rasterećeno igrati do kraja sezone.

Milan Đurić će prema najavama igrati od prve minute za Salernitanu i definitivno će biti najveća prijetnja za gostujuću momčad. Đurić je ove sezone zabio tri gola i dodao isto toliko asistencija u 24 odigrana susreta u Seriji A.

Kladionice daju prednost Sassuolu u ovom meču. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.85 na trijumf gostiju. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Sassuolo je u prvom međusobnom susretu u aktuelnoj sezoni slavio minimalnim rezultatom 1:0.

Ova dva tima su do sada odigrala šest utakmica. Sassuolo je slavio četiri puta, jednom je bilo neriješeno, a Salernitana je uspjela samo jednom doći do trijumfa.

Inače, trener Salernitane večeras ne može računati na Mazzochija, dok će Sassuolu nedostajati Đurićić i Obiang.

Meč Salernitana – Sassuolo direktno prenosi kanal Arena Sport.

Raspored i satnica utakmica 29. kola Serije A za subotu, 12. mart:

Spezia – Cagliari (15,00 sati)

Salernitana – Sassuolo (15,00 sati)

Sampdoria – Juventus (18,00 sati)

Milan – Empoli (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)