Inter našeg Edin Džeke večeras od 20,45 sati u prvom susretu 28. kola Serije A na svom terenu igra protiv Salernitane čiji je član Milan Đurić.

Ovaj duel bit će u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport.

Prema najavama Gazzette dello Sport oba naša napadača igrat će od prve minute. Džeko bi trebao predvoditi napad Intera, a Đurić će zauzeti mjesto u startnih 11 Salernitane.

Ekipa Intera je trenutno treća na tabeli sa 55 bodova, ali već četiri ligaške utakmice ne zna za pobjedu.

Džeko i saigrači su posljednji put u ligi slavili 22. januara protiv Venezije, a ostvarili su samo dva trijumfa u posljednjih osam susreta u svim takmičenjima.

Salernitana je posljednja sa 15 bodova, međutim ima četiri vezana remija u Seriji A.

Inter je prema kladionicama veliki favorit u večerašnjem susretu. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.20 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Prvi međusobni duel ove sezone odigrao se u Salernu, a Inter je slavio sa čak 0:5. Zanimljivo da je Džeko odigrao svih 90 minuta, ali nije uspio postići gol. Đurić je u spomenutoj utakmici igrao od 61. minute za Salernitanu.

Inter je u ovom trenutku najbolji domaćin lige. Klub iz Milana ima na svom terenu skor od devet pobjeda, dva remija i dva poraza.

Momčad Salernitane je najslabiji gostujući tim sa dvije pobjede, dva remija i osam poraza u 14 odigranih mečeva na gostovanjima.

Dodajmo i da bi Simone Inzaghi trebao na raspolaganju imati sve igrače u večerašnjem susretu, dok će Salernitani zbog povrede nedostajati Ribery.

(Reprezentacija.ba)