Proteklog vikenda veliki broj bh. fudbalera igrao je za svoje klubove, a u nastavku donosimo pregled pet najbolje ocijenjenih prema analizi portala SofaScore.

Najbolje ocjene dobili su:

  1. Smail Prevljak – 7.5
  2. Milan Đurić – 7.2
  3. Anel Ahmedhodžić – 7.2
  4. Edin Višća – 7.2
  5. Sanjin Prcić – 7.1

Smail Prevljak je nastavio sa dobrim igrama za svoj Eupen koji ipak ne bilježi dobre rezultate i do kraja ih očekuje borba za opstanak.

Za vikend su na svom terenu poraženi od Club Bruggea sa 3:1, a jedini gol za Eupen djelo je Smaila Prevljaka. Bh. napadač postigao je još jedan gol iz slobodnog udarca, ali je on poništen zbog faula pored živog zida.

Prevljak je pored gola imao još dva udarca, 85% uspješnih pasova, te dobio je dva od četiri duela.

Milan Đurić je obilježio proteklo kolo talijanske Serije A. Njegova Salernitana je zaustavila odlični Milan i na kraju su remizirali odigravši 2:2.

Đurić se istakao sa jednom asistencijom i jednim pogotkom te je zasluženo dobio najbolju ocjenu u svom timu. Imao je i sedam dobijenih duela u zraku od okupnih devet, a njegovih 14 od 25 dodavanja je bilo tačnih.

Treći nastup u tri kola, Foto: Bordeaux

Anel Ahmedhodžić je odigrao još jedan dobar meč za Bordeaux. Njegov tim remizirao je sa Monacom na svom terenu sa 1:1, a Anel je dobio ocjenu 7.2.

Bh. defanzivac je poznat po dobroj igri nogom, a podatak da je ima 91% uspješnih pasova to i potvrđuje, 50 od 55 ukupnih je bilo tačno. Još je zabilježio pet izbacivanja lopti iz svog prostora, dva puta je blokirao udarce Monaca i bio je stopostotan u zračnim duelima.

Edin Višća je u potpunosti opravdao epitet velikog pojačanja za Trabzonspor. I ovaj put je bio među boljima na terenu u gostujućoj pobjedi na Alanyasporom 4:0.

Trabzon i Višća gaze ka tituli prvaka Turske, a bivši reprezentativac BiH na ovom susretu je 68% uspješnih dodavanja, jedan ključni pas, tri udarca, a dobio je četiri od osam duela.

Sanjin Prcić je nastavio s dobrom formom. Ponovo je bio jedan od boljih u svom timu, a zaradio je ocjenu 7.1. Strasbourg je remizirao u gostima kod Saint-Etiennea 2:2.

Prcić je imao 54 dodavanja, od kojih je 48 bila uspješnih, dakle 89%. Od devet, sedam dugih lopti je pronašlo njegove saigrače, a dobio je tri od pet duela.

(Reprezentacija.ba)